Aardbeien koekjes voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Aardbeien koekjes voor de Kerst

 

Aardbeien koekjes voor de Kerst

Recept categorie Gerecht met fruit, Koek
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 40 kerstboompjes
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram zachte boter
  • 160 gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram bloem + bloem voor de werkplaats
  • 1/2 theelepels bakpoeder
  • 3-4 eetlepels melk
  • 100 gram rode jam

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boter en suiker tot schuim roeren.

  2. Het ei toevoegen.

  3. Bloem, bakpoeder en melk onderroeren.

  4. Deeg in folie wikkelen en 1 uur op een koude plek laten rusten.

  5. De fornuis op 200 graden (heetlucht) voorverwarmen.

  6. De werkplek met bloem bestrooien en de deeg hierop ca. 4 mm dun uitrollen.

  7. Boompjes uitsteken en op bakpapier leggen.

  8. Bij de helft van de boompjes een klein hartje uitsteken.

  9. In ongeveer 5 tot 7 minuten lichtgeel bakken. 

  10. Op een rooster laten afkoelen.

  11. De jam op de boompjes zonder hart verdelen en hierop een boompje met hart zetten. 

Tips / Opmerkingen

Tip: Vers zijn deze koekjes erg knapperig en lekker. Maar u kunt ze probleemloos 1 à 2 weken in een koekjesdoos bewaren.