Aardbeien kwarktaart

      Reacties uitgeschakeld voor Aardbeien kwarktaart

 

Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Porties: 8
Van wie is dit recept: Jolanda's Bakhuisje

Wat gaat er in:

voor het zanddeeg:

  • 3 dozen Aardbeien
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 120 gr boter
  • 500 gr kwark
  • 300 ml slagroom
  • 12 blaadjes gelatine (20 gram of agar agar)
  • 150 gr poedersuiker
  • 1 citroen

voor de aardbeiencoulis:

  • 3 gelatineblaadjes of agar agar
  • 250 gr Aardbeien
  • 50 gr suiker

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met bakpapier.
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Verkruimel de koekjes tot ze zeer fijn zijn.
  • Smelt de boter en voeg deze bij de koekjes en roer het geheel goed door zodat alle kruimels beboterd zijn.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan met de bolle kant van een lepel of een paletmes.
  • Zet de springvorm in de koelkast.
  • Haal van ongeveer 450 gram aardbeien de kroontjes af en pureer ze.
  • Snijd de citroen in 2 helften en pers ze uit boven een steelpan.
  • Verwarm het citroensap en voeg de gelatine toe en roer totdat het opgelost is en laat het daarna afkoelen tot ca 30°C.
  • Doe de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de poedersuiker erdoor.
  • Haal de springvorm uit de koelkast.
  • Neem een aantal mooie grote aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje.
  • Halveer ze en zet ze met de gladde kant tegen de rand.
  • Vul de rest van de bodem op met de overige aardbeien.
  • Meng het citroensap met de gelatine door de kwark en roer door.
  • Klop de slagroom stijf en schep deze door de aardbeienkwark.
  • Schenk nu voorzichtig het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant eventueel glad.
  • Zet de taart nu in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur opstijven.
  • Maak de aardbeiencoulis door de 3 gelatineblaadjes ca een half uurtje te laten weken.
  • Pureer de aardbeien samen met de suiker.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze licht tot ze gesmolten zijn. .
  • Voeg de vloeibare gelatine nu toe aan de aardbeien.
  • Neem de springvorm erbij en schenk de coulis boven op de kwark.
  • Zorg dat de bovenkant goed bedekt is.
  • Zet de taart nu even in de diepvries tot de gelatine mooi opgesteven is.
  • Werk af met een aardbei en eventueel een blaadje munt