Aardbeienschelp met mascarponemousse

      Geen reacties op Aardbeienschelp met mascarponemousse

 

Aardbeienschelp met mascarponemousse

Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny
Recept printen
Recept categorie: Gebak/ met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 6
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 125 ml slagroom
  • 125 g Mascarpone
  • 100 g aardbeienjam
  • 30 g suiker
  • 500 g Aardbeien (verse / kroontje verwijderd)
  • poedersuiker (om te bestuiven)

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Een bakplaat met bakpapier bekleden en de taartvorm aan de buitenkant met boter invetten. De bakvorm onderste boven op de bakplaat plaatsen. Uit het bladerdeeg een zo groot mogelijke cirkel snijden door een bord of deksel te gebruiken.
  • De cirkel met ei bestrijken en met suiker bestrooien. De cirkel een aantal keer met een vork prikken zodat de schelp niet bol wordt. Het deeg over de omgekeerde bakvorm leggen, zonder aanduwen of gladstrijken.
  • Uit het overgebleven deeg hartjes snijden, met ei bestrijken en met suiker bestrooien. De hartjes op de bakplaat leggen. In het midden van de oven in 15 - 20 min. goudbruin bakken.
  • De hartjes op een rooster leggen om af te koelen en de schelp met de suikerlaag naar beneden op de bakplaat leggen. De oventemperatuur naar 150° C verlagen en in 10 - 15 min. droog bakken.
  • De afgekoelde bladerdeegschelp met gesmolten chocolade bestrijken. De slagroom met suiker kloppen tot stijve pieken. De mascarpone en jam toevoegen en kloppen tot een luchtig geheel. Het mengsel in de schelp scheppen en de aardbeien daar overheen verdelen.
  • Voor het serveren met poedersuiker bestrooien en decoreren met de bladerdeeghartjes.