Aardbeiensterren

      Reacties uitgeschakeld voor Aardbeiensterren

 

Aardbeiensterren

Heteluchtoven: 150 graden Celsius

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Deeg:

  • ½ theelepel Dr. Oetker Backin
  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
  • 300 gram kristalbloem (Koopmans)
  • schil van een geraspte citroen
  • 150 gram zachte boter
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bestrooien:

  • poedersuiker

Vulling:

  • 200 gram warme aardbeienjam

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor.

  2. Bloem en Backin mengen en boven een beslagkom zeven.

  3. De overige ingrediënten van het deeg toevoegen.

  4. Kneed het geheel door met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

  5. Plaats het deeg 1 uur in de koelkast.

  6.  Vorm van het deeg een rol. 

  7. Rol het deeg uit tot een dikte van 2mm.

  8. Steek met behulp van een stervormig uitstekertje sterren uit het deeg.

  9. Bij de helft van de uitgestoken sterren steekt u in het midden een kleine ster uit.

  10. Leg de deegplakjes op een ingevette bakplaat.

  11. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

  12. De nog warme sterren, waar een kleine ster is uitgestoken, met poedersuiker bestrooien.

  13. Zodra de andere sterren zijn afgekoeld, deze met aardbeienjam bestrijken.

  14. Leg de met poedersuiker bestrooide sterren, met de poedersuiker naar boven, op de met aardbeien bestreken sterren.