Aardbeientaartjes met mascarpone

      Geen reacties op Aardbeientaartjes met mascarpone

 

Aardbeientaartjes met mascarpone

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit, Taart
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Kristalsuiker
  • 200 gram mascarpone
  • Honing naar smaak
  • Limoenrasp
  • Basilicum
  • 1 bakje aardbeien Hollandse

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC Hetelucht Plus
  2. Pak 4 ronde vormpjes en spray de buitenkant in met bakspray.
  3. Leg het bladerdeeg op de werkbank en prik het in met een vork.
  4. Vorm het bladerdeeg om de buitenkant van de ronde vorm en snijd de rand bij met de achterkant van een mes voor een strakke rand.
  5. Plaats de vormpjes op een rooster in het midden van de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudgeel gaar en droog.
  6. Laat iets afkoelen en haal dan van de vormpjes.
  7. Laat verder afkoelen.
  8. Roer intussen de mascarpone aan met wat honing naar smaak, voeg wat rasp van de limoen toe en op het laatst wat basilicum.
  9. Schep dit in de afgekoelde bladerdeeg bakjes.
  10. Snijd de aardbeien in plakjes en vul speels af.
  11. Garneer eventueel nog met wat basilicum of poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Voor de liefhebbers: banketbakkersroom kan ook in plaats van de mascarpone