Aardbeientaartjes met mascarpone

      Geen reacties op Aardbeientaartjes met mascarpone

 

Aardbeientaartjes met mascarpone

Aardbeientaartjes met mascarpone

Print Pin
Categorie: Gebak, Gerecht met fruit, Taart
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Kristalsuiker
  • 200 gram mascarpone
  • Honing naar smaak
  • Limoenrasp
  • Basilicum
  • 1 bakje aardbeien Hollandse

extra nodig:

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC Hetelucht Plus
  • Pak 4 ronde vormpjes en spray de buitenkant in met bakspray.
  • Leg het bladerdeeg op de werkbank en prik het in met een vork.
  • Vorm het bladerdeeg om de buitenkant van de ronde vorm en snijd de rand bij met de achterkant van een mes voor een strakke rand.
  • Plaats de vormpjes op een rooster in het midden van de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudgeel gaar en droog.
  • Laat iets afkoelen en haal dan van de vormpjes.
  • Laat verder afkoelen.
  • Roer intussen de mascarpone aan met wat honing naar smaak, voeg wat rasp van de limoen toe en op het laatst wat basilicum.
  • Schep dit in de afgekoelde bladerdeeg bakjes.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en vul speels af.
  • Garneer eventueel nog met wat basilicum of poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Voor de liefhebbers: banketbakkersroom kan ook in plaats van de mascarpone