Aardbeientiramisu

      Reacties uitgeschakeld voor Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 klein bekertje slagroom 125 ml
  • 1 bakje mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 300 ml zoete witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat goed uitlekken. Pureer iets meer dan de helft van de aardbeien met de suiker. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
  2. Bekleed een schaal of cakevorm met huishoudfolie.
  3. Klop de slagroom stijf.
  4. Roer de mascarpone met een vork door de aardbeienpuree. Spatel daarna de slagroom erdoor.
  5. Leg een laag lange vingers in de schaal en besprenkel met witte wijn.
  6. Schep daarna de helft van het aardbeienmengsel erop.
  7. Maak nog een laag met lange vingers, ook hierop sprenkel je een beetje witte wijn.
  8. Verdeel de rest van het aardbeienmengsel in de cakevorm en sluit af met een laag aardbeien.
  9. Dek de schaal af met folie en zet de tiramisu minstens een dag in de koelkast om op te stijven.
  10. 10. Door het huishoudfolie krijg je de tiramisu makkelijk uit de vorm.