Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

      Reacties uitgeschakeld voor Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

 

Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 eierkoeken
  • 75 ml witte wijn (zoete /(dessertwijn))
  • 500 gram Aardbeien (in plakjes)
  • 250 ml slagroom ((bekertje)
  • 200 gram chocola
  • 500 ml romige yoghurt aardbei
  • poedersuiker (om te bestrooien)

Hoe maak ik het klaar:

  • Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover sprenkelen. 
  • Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen. 
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen. 
  • In pan laag water aan de kook brengen. 
  • Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken.
  • Chocolade zo (au bain marie) al roerend laten smelten. 
  • Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen. 
  • Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken.
  • Bestrooien met poedersuiker.