Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

      Reacties uitgeschakeld voor Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

Recept categorie Gerecht met fruit
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 eierkoeken
  • 75 ml zoete witte wijn (dessertwijn)
  • 500 gram aardbeien in plakjes
  • 250 ml slagroom (bekertje
  • 200 gram witte chocolade
  • 500 ml romige yoghurt aardbei
  • poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak ik het klaar?

  1. Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover sprenkelen. 

  2. Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen. 

  3. In kom slagroom bijna stijf kloppen. 

  4. In pan laag water aan de kook brengen. 

  5. Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken.

  6. Chocolade zo (au bain marie) al roerend laten smelten. 

  7. Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen. 

  8. Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

  9. Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken.

  10. Bestrooien met poedersuiker.