
Ab ghooshte fasl
amssoep met aubergine en paprika
Wat gaat er in?
- 500 gr lamsbout plakken blokjes van ± 2 cm
- zout
- peper
- 4-5 eetlepels olijfolie
- 2 fijngesneden rode uien
- 2 geperste teentjes knoflook
- 2 kardemompitten
- 1 stukje pijpkaneel
- 1/2 theelepel kurkuma of geelwortelpoeder
- 1 pot lamsfond ± 340 ml, Lacroix
- 1 middelgrote aubergine in blokjes
- 4 ontvelde tomaten in stukken
- 2 groene paprika's in blokjes
- 100 gr gedroogde Franse pruimen pruneaux in reepjes
- 1/2 literblik of pot witte bonen uitgelekt
- 2 eetlepels fijngehakte verse munt
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
Hoe maak ik het klaar?
-
Kruid de lamsvleesblokjes met zout en peper en bak ze in de hete olijfolie bruin.
-
Voeg de uien, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe en bak deze al
-
omscheppend ± 5 minuten mee.
-
Voeg de lamsfond en 1 liter water toe en breng alles aan de kook.
-
Laat de soep met het deksel op de pan ± 45 minuten zachtjes doorkoken.
-
Voeg de aubergine, tomaten, paprika's en pruimen toe en laat de soep nog ± 10
-
minuten zachtjes koken.
-
Voeg de bonen toe en laat de soep door en door warm worden.
-
Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie en de munt over.
-
Serveer de soep met pitabroodjes en tahinacrème.
Tips / Opmerkingen
Tahinacrème:
Maal 50 gr blanke amandelen op de fijne rasp van de foodprocessor of in een
amandelmolen.
Pers 1 teen knoflook uit en meng dit met het sap van 1 citroen, de gemalen
amandelen, 1 dl tahinepasta (pot, toko of natuurwinkel), een mespunt gemalen
kummel en 1 theelepel suiker.
Bestrijk de pitabroodjes hiermee.