Abdij Roggebrood

      Reacties uitgeschakeld voor Abdij Roggebrood

 

Abdij Roggebrood

Recept printen
Recept categorie: Brood
Land van herkomst: België
Porties: 1 brood
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 g volkorenroggemeel
  • 60 g volkorentarwemeel
  • 2,5 dl warm water
  • 15 g zout (halve el)
  • 30 g verse gist of 10 g droge gist
  • 125 g suikerstroop

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng het roggemeel, het tarwemeel en het zout door elkaar.
  • Maak in het midden een kuiltje en kruimel er de gist in.
  • Giet de stroop over de gist en roer met een houten lepel tot stroop en gist een geheel is geworden.. voeg het warme water toe en meng alles goed door elkaar.
  • In eerste instantie met de houten lepel roeren, maar later kneden.
  • Als alles goed gemengd is nog zo’n minuut of 5 goed kneden.
  • Vorm van het deeg een brood en druk het stevig en gelijkmatig in een van tevoren ingevet bakblik (casinoblik).
  • Bak het midden in een matig voorverwarmde oven van + 105º (stand 1) gedurende 4 uur.