Abrikozen Linzenvlaai

      Reacties uitgeschakeld voor Abrikozen Linzenvlaai

 

Abrikozen Linzenvlaai

Print
Categorie: Gebak
porties: 8
Auteur: Jolanda's Bakhuisje

ingrediënten

voor het linzendeeg:

  • 250 gram plantaardige margarine
  • 600 gram bloem
  • 360 gram suiker
  • 2 eieren maat L
  • 20 gram bakpoeder
  • 4 gram vanillesuiker

Voor de vulling:

  • 1 pot abrikozenpulp Warm de pulp met de suiker even op zodat de suiker goed gemengd is. / of abrikozenjam
  • 50 gr suiker

Voor de afwerking:

  • 1 flinke el abrikozenjam
  • klein scheutje water
  • handje vol rietsuiker

Bereidingswijze

  • Alles mengen tot een vast deeg en 24 uur laten rusten in de koelkast.
  • Na 24 uur het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter.
  • De vorm bekleden met het deeg.
  • Vul het deeg nu op met een laag abrikozenvulling.
  • Rol het overige deeg uit tot een rechthoekige lap van een 3 mm dikte.
  • Snijd nu repen van 1 à 1.5 cm uit en leg ze op de abrikozenvulling.
  • Laat de randen gewoon even overhangen.
  • Wanneer je alle repen erop hebt liggen ga je voorzichtig met de deegroller over de randen heen.
  • Zo snijd je de randen allemaal in een keer netjes af.
  • Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 190° C in ca 40 minuten gaar.
  • Wanneer de vlaai uit de oven komt haal je hem uit de vorm en zet je hem op een rooster.
  • Neem een flinke eetlepel abrikozenjam en doe deze in een pannetje met een heel klein scheutje water.
  • Breng aan de kook.
  • Als de jam heeft gekookt neem je een kwast en smeer je de bovenkant van de vlaai volledig in .
  • Neem een handje rietsuiker en strooi dit over de vlaai heen.
  • Laat de taart nu afkoelen.