Abrikozenflappen

      Reacties uitgeschakeld voor Abrikozenflappen

 

Abrikozenflappen

Abrikozenflappen

Recept printen Pin
Recept categorie: Gebak/ Koek
Porties: 4
Van wie is dit recept: Jolanda's Bakhuisje

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 130 gr water
  • 25 gr boter
  • 5 gr zout
  • 175 gr boter ( om in te brengen voor de 1ste toer)
  • Abrikozengelei (jam)
  • 1 ei (losgeklopt )
  • 1 ei
  • melk (klein scheutje )

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kneed alles onder elkaar en laat het deeg, verpakt in plastic folie, een 10 tal minuutjes rusten in de koelkast.
  • Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoekige lap van zo'n 1 cm dik.
  • Maak 175 g boter zacht en smeer de boter uit over twee derde van de rechthoek.
  • Vouw het deeg naar het midden toe, te beginnen met het deel zonder boter.
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik.
  • Vouw het deeg weer in drieën.
  • Dit is de eerste toer in drieën.
  • Draai het deeg in de tegenovergestelde richting en rol het nogmaals uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Vouw het weer dicht in drieën.
  • Dit is de tweede toer in drieën.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 10 min. rusten in de koelkast.
  • Herhaal daarna het toeren zodat je vier toeren in drieën bekomt.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het weer 10 min. rusten in de koelkast.
  • Herhaal vervolgens het toeren zodat je zes toeren in drieën bekomt.
  • Wikkel het deeg terug in plasticfolie en laat nu 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol de lap nu uit tot een mooie rechthoek van ca 4 mm dikte.
  • Snijd er driehoeken uit en leg in het midden wat abrikozengelei of een andere gelei naar keuze. Bestrijk de randen met losgeklopt eiwit en vouw de driehoeken dicht.
  • Ga met een vork over de randen om ze aan te duwen of vouw ze om.
  • Klop een eigeel los met een klein scheutje melk en bestrijk de abrikozenflappen hiermee.
  • Bak de abrikozenflappen in ca 20 à 25 minuutjes gaar in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Laat ze na het bakken afkoelen.