Abrikozengalette

      Geen reacties op Abrikozengalette

 

Abrikozengalette

Abrikozengalette

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200° C boven-/onderwamte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De jam en het aardappelzetmeel goed vermengen, daarna de abrikozen erdoor roeren.
  • Het amandelspijs en een half ei in een andere kom mengen.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.
  • Het spijsmengsel in het midden van het deeg verdelen en aan alle kanten ca. 6 cm vrijhouden.
  • De abrikozenpartjes met de jam op het spijsmengsel leggen en het deeg er voorzichtig overheen vouwen.
  • Het deeg aan de buitenkant met een half ei bestrijken en bestrooien met suiker.
  • In het midden van de oven in 30 - 40 min. goudbruin bakken.
  • Voor het serveren met amandelschaafsel bestrooien.