Abrikozenvlaai met latjes

      Reacties uitgeschakeld voor Abrikozenvlaai met latjes

 

Abrikozenvlaai met latjes

Abrikozenvlaai met latjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Porties: 4
Van wie is dit recept: Jolanda's Bakhuisje

Wat gaat er in:

voor de bodem:

  • 500 gr bloem
  • 30 gr gist (verse / of de helft aan droge gist)
  • 100 ml melk
  • 2 ei
  • 150 gr boter
  • 50 gr basterdsuiker
  • 6 gr zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 2 kleine abrikozen (blikken / op sap)
  • 75 gr suiker
  • 1 el abrikozenlikeur
  • 3 el aardappelzetmeel
  • Scheutje water

Je kunt ook een kant en klare vulling gebruiken maar die had ik niet meer in huis

    Hoe maak ik het klaar:

    • Meng voor het deeg alle ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine een 15 minuutjes kneden.
    • Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen (ik doe dit in de oven op 35°C).
    • Maak ondertussen de vulling door de abrikozen met het sap en de suiker aan de kook te brengen.
    • Voeg de abrikozenlikeur toe en laat koken tot de abrikozen mooi zacht zijn.
    • Ik heb graag abrikozenpulp dus ik heb de staafmixer erin gezet.
    • Wie dat niet wilt laat de abrikozen heel en bind ze gewoon verder als volgt.
    • Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en voeg beetje voor beetje toe aan de abrikozen.
    • Schat zelf een beetje de dikte in.
    • Na afkoeling stijft het geheel nog verder op.
    • Na het rijzen van het deeg deel je de bol in 2 delen.
    • Rol 1 deel deeg tot een ronde lap die groter is dan je bakvorm.
    • Rol het deeg op de deegrol en leg de lap in de vorm.
    • Laat de randen overhangen en duw de zijkanten aan.
    • Vul de vorm met de abrikozenpulp.
    • Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap en maak nu je latjes.
    • Leg deze latjes over de vlaai.
    • Ga met de deegrol over de randen om ze mooi bij te snijden.
    • Bestrijk met wat eigeel en strooi er suiker over.
    • Bak de vlaai af in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca 25 minuutjes.
    • Ontvorm de vlaai na het bakken en laat ze afkoelen.
    • Van het overtollige deeg kun je nog een bodem bakken.
    • Vries hem eventueel in zodat je hem later kunt opmaken.