Acht schatten pudding

      Reacties uitgeschakeld voor Acht schatten pudding

 

Acht schatten pudding

Recept categorie Nagerecht
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 g kleefrijst
  • rozijnen
  • krenten
  • sukade
  • gekonfijte kersen
  • sinaasappelruitjes
  • suiker
  • 40 g witte kandijsuiker
  • 20 g reuzel of vers
  • vetspek
  • olie
  • 1 blikje kastanjepuree

bindpapje

  • 1 eetl. maïzena
  • 2 eetl. water)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de rijst tot het helder is.
  2. Doe de rijst in een vuurvaste schaal en giet er 5 dl water bij.
  3. Stoom de rijst 30 minuten op hoog vuur en laat afkoelen.
  4. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie.
  5. Vermeng de kastanjepuree met 50 g suiker
  6. Laat afkoelen.
  7. Vet een vuurvaste schaal in met reuzel en schik de vruchtjes in een patroon.
  8. Doe wat extra reuzel op het vrucht je als het niet op z'n plaats blijft zitten.
  9. Druk voorzichtig, maar stevig een flinke laag rijst op de bodem van de schaal.
  10. Zorg ervoor dat u het patroon niet stuk maakt.
  11. Schep de kastanjepuree in het midden en dek af met de rest van de rijst.
  12. Zorg dat de rijst 2 cm onder rand van de schaal blijft.
  13. Stoom de rijstpudding 1½ uur op hoog vuur.
  14. Breng 3 dl water aan de kook.
  15. Los hierin 40 g kandij suiker op, breng aan de kook en bind met het bindpapje.
  16. Neem de schaal uit de wok en stort voorzichtig op een serveerschaal.
  17. Schenk de siroop over de pudding.