Acht schatten pudding

      Reacties uitgeschakeld voor Acht schatten pudding

 

Print

Acht schatten pudding

Categorie Nagerecht
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 g kleefrijst
  • rozijnen
  • krenten
  • sukade
  • gekonfijte kersen
  • sinaasappelruitjes
  • suiker
  • 40 g witte kandijsuiker
  • 20 g reuzel of vers
  • vetspek
  • olie
  • 1 blikje kastanjepuree

bindpapje

  • 1 eetl. maïzena
  • 2 eetl. water)

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de rijst tot het helder is.
  • Doe de rijst in een vuurvaste schaal en giet er 5 dl water bij.
  • Stoom de rijst 30 minuten op hoog vuur en laat afkoelen.
  • Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie.
  • Vermeng de kastanjepuree met 50 g suiker
  • Laat afkoelen.
  • Vet een vuurvaste schaal in met reuzel en schik de vruchtjes in een patroon.
  • Doe wat extra reuzel op het vrucht je als het niet op z'n plaats blijft zitten.
  • Druk voorzichtig, maar stevig een flinke laag rijst op de bodem van de schaal.
  • Zorg ervoor dat u het patroon niet stuk maakt.
  • Schep de kastanjepuree in het midden en dek af met de rest van de rijst.
  • Zorg dat de rijst 2 cm onder rand van de schaal blijft.
  • Stoom de rijstpudding 1½ uur op hoog vuur.
  • Breng 3 dl water aan de kook.
  • Los hierin 40 g kandij suiker op, breng aan de kook en bind met het bindpapje.
  • Neem de schaal uit de wok en stort voorzichtig op een serveerschaal.
  • Schenk de siroop over de pudding.