
Acquacotta
tomaten-groentesoep met ei en kaas
Porties 4
Wat gaat er in?
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- 1/2 dl olijfolie
- 600 gr tomaten
- 10 blaadjes verse munt
- 2 eieren
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 4 sneetjes witbrood
- peper
- zout
Hoe maak ik het klaar?
-
Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
-
Snijd de ui in een fijne brunoise en de bleekselderij in dunne reepjes.
-
Bak de ui en de bleekselderij met de knoflook in de olie.
-
Blus het geheel af met 1 1/2 liter kokend water en voeg de tomaten en de munt toe.
-
Maak dobbelsteentjes van het brood en bak ze even in olie (Croûtons).
-
Doe de eieren en de geraspte kaas in een kom en meng ze door elkaar.
-
Voeg het ei-kaasmengsel in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
-
Schenk de soep in koppen en voeg de croûtons toe.