Adriatisch soepje met Noordzeevis

      Reacties uitgeschakeld voor Adriatisch soepje met Noordzeevis

 

Adriatisch soepje met Noordzeevis

Deze heerlijke soep uit de mediterrane keuken kan je met allerlei visfilets klaarmaken: noordzeetong, tongschar, pladijs, poon, zeewolf, wijting...

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 400 gram visfilets
  • 100 gram ansjovis filets
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie extra virgine
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 ltr visfumet
  • 1 doosje saffraanpoeder
  • 0.5 bosje peterselie
  • 4 sneetjes wittebrood
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. De peterselie schoonmaken en fijnhakken. Het knoflookteentje pellen en fijnhakken. De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden. De ansjovisfilets in stukjes snijden.
  2. De gehakte peterselie, het knoflook en de stukjes ansjovisfilets even aanstoven in hete olijfolie, de witte wijn toevoegen en 10 minuten inkoken.
  3. De stukjes tomaat, de saffraan en de visfumet toevoegen en 10 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. De visfilets in reepjes snijden en 3 minuten in de soep pocheren.
  4. De korstjes van het brood snijden en de sneetjes goudbruin roosteren in een warme oven of in een broodrooster. De geroosterde sneetjes op de bodem van warme diepe borden leggen, overgieten met de hete soep en serveren