Afrikaanse couscousburger

      Reacties uitgeschakeld voor Afrikaanse couscousburger

 

Afrikaanse couscousburger

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Zuid Afrika

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels couscous
  • 300 g rundergehakt
  • ½ Shoarmakruiden
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 takjes munt in reepjes
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. In kom couscous in 50 ml kokend water 6 minuten wellen.
  2. In kom rundergehakt, gewelde couscous, shoarmakruiden, sjalot, munt, zout en peper door elkaar kneden.
  3. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen.
  4. In koekenpan olie verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar en bruin bakken, halverwege keren