Afrikaanse groentesoep met kokos

      Reacties uitgeschakeld voor Afrikaanse groentesoep met kokos

 

Afrikaanse groentesoep met kokos

Recept categorie Soepen
Keuken: Afrikaanse keuken
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 theelepel boter
  • 1/2 fijngesneden rode ui
  • zout naar smaak
  • 175 gr koolrabi in blokjes
  • 175 gr zoete aardappel in blokjes
  • 175 gr pompoen in blokjes
  • 1 theelepel majoraan
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel fijngesneden bosuitjes
  • versgemalen peper naar smaak
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 1 fijngesneden rode Spaanse peper zonder zaadjes
  • 1 theelepel suiker
  • 25 gr geraspte santen
  • fijngesneden korianderblad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui met zout ± 4 minuten.
  2. Voeg de groenten toe en bak het geheel nog 3-4 minuten.
  3. Voeg vervolgens de majoraan, de gember, de kaneel, de bosuitjes en peper toe, roer goed door en laat op laag vuur nog 10 minuten stoven.
  4. Voeg de bouillon, de amandelsnippers, de Spaanse peper en de suiker toe, breng de soep aan de kook en laat nog 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.

  5. Voeg de geraspte santen en de verse koriander aan de soep toe, roer goed door en serveer direct.