Ajam besengèk

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam besengèk

Ajam besengèk

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Keuken: Indische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kip
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 groene pepers
  • 3 theelepels koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 20 gr verse laos
  • 3 theelepels trassi
  • 1 dl tamarindewater
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 bos verse koriander
  • 0,3 dl olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stamp de ui, de knoflook, de groene pepers en de laos fijn en voeg het korianderpoeder, het komijnpoeder en de trassi toe.

  2. Fruit dit mengsel in de olie aan en voeg de in stukken gesneden kip toe.
  3. Bak de kip bijna gaar.
  4. Blus af met het tamarindewater en de kokosmelk en stoof de kip verder gaar.
  5. Serveer de kip met gehakte verse koriander erover gestrooid.