Ajam boemboe bali

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam boemboe bali

Ajam boemboe bali

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 2
Auteur www.kokkieslomo.nl

Wat gaat er in?

  • 2 grote kipfilets
  • 2 hardgekookte eieren
  • assem
  • arachideolie
  • 2 theelepels gula djawa
  • 1 blaadje salam
  • 1 spriet sereh
  • 2 eetlepels gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Voor de boemboe:
  • 4 rode sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 geroosterde kemirinoten
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel djahe
  • 1/2 theelepel laos
  • 4 ontpitte grote rode lomboks of 2 theelepels sambal oelek
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 blaadjes djeroek poeroet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilets in blokjes, doe in een bakje en wrijf de kipblokjes in met 1 theelepel assem.
  2. Laat op kamertemperatuur komen.
  3. Maak de boemboe in een cobek en fruit daarna in 2 eetlepels olie samen met de salam en sereh op niet te hoog vuur.
  4. Voeg daarna de gula djawa, gezeefde tomaten en de ketjap toe.
  5. Goed roeren.
  6. Voeg dan de kip toe en bak deze ongeveer een minuut mee (niet te hoog vuur).
  7. Daarna de kip op laag vuur zetten, de eieren toevoegen en laten sudderen met deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten.
  8. Af en toe proeven of er nog iets zout bij moet.
  9. Daarna alles omscheppen en weer voor 5 minuten laten sudderen met deksel op de pan.
  10. Na ongeveer 10 - 15 minuten is de kip gaar.
  11. Snijd voor het serveren de eieren doormidden en serveer de boemboe bali met nasi goreng, komkommer, kroepoek en (zoute) bananenchips.