Ajam boemboe Bali

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam boemboe Bali

Ajam boemboe Bali

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Indische keuken
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1/2 kip
  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1/2 geraspte ui
  • knoflook naar smaak
  • 1/2 dessertlepel sambal
  • 1/2 theelepel djahépoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1/2 theelepel geroosterde trassi
  • 1 1/2 geraspte kemirienoot
  • 1 salamblaadje
  • 1 mespunt serehpoeder
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 1 stukje goela Djawa
  • 1 dessertlepel asemwater
  • 1/2 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel Indische ketjap
  • 1 kopje water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.

  4. Fruit de kruiden even.
  5. Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.
  6. Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.