Ajam boemboe Bali

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam boemboe Bali

 

Ajam boemboe Bali

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1/2 kip
  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1/2 geraspte ui
  • knoflook ( naar smaak)
  • 1/2 dessertlepel sambal
  • 1/2 theelepel djahépoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1/2 theelepel trassi (geroosterd)
  • 1 1/2 geraspte kemirienoten
  • 1 salam (blaadje)
  • 1 mespunt sereh
  • 1/2 kippenbouillon
  • 1 stukje goela Djawa
  • 1 dessertlepel asemwater
  • 1/2 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel ketjap (Indische )
  • 1 kopje water

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  • Neem de pan van het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.
  • Fruit de kruiden even.
  • Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.
  • Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.