Ajam boemboe roedjak

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam boemboe roedjak

 

Ajam boemboe roedjak

(rode kip met sambal)
Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 braadkuiken
  • 1 1/2 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel ketoembar
  • 1 eetlepel djinten
  • 6 kemiries
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels tamarinde ( uit een fles)
  • 3 schijfjes laos
  • 1 schijfje sereh
  • 3 blaadjes salam
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 stukje gember
  • 3 eetlepels sambal
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 kopjes kokosmelk
  • 1 theelepel koenjit (poeder)

Hoe maak ik het klaar:

  • Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn.
  • Bak het mengsel in de olie, onder toevoeging van de laos en de sereh.
  • Voeg de sambal, de salam, de djeroek poeroet, het paprikapoeder en de suiker toe en braad de stukken kip mee.
  • Voeg het koenjitpoeder en als laatste de kokosmelk toe.