Ajam goreng koening

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam goreng koening

 

Ajam goreng koening

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 stukjes koenjit (verse wortel á 3 cm of 1 theelepel koenjitpoeder)
  • 40 gr laos (wortel verse geschild)
  • 20 gr gember (verse geschild)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen )
  • 1 theelepel azijn
  • 1/2 eetlepel tamarindepasta
  • 2 dl kokosmelk (blik)
  • 1 kg kip (of 1 kg drumsticks)
  • 1 liter frituurolie

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan, voeg 2 1/2 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de kip ± 30 minuten tot alle vocht is verdampt.
  • Neem de kip uit de pan, dep hem droog en frituur hem in de hete olie (180°C) in 5-10 minuten krokant.
  • Voor een extra lekkere smaak kunt u de kruiden mee frituren (zeef de olie na het frituren).
  • Serveer de kip zonder kruiden.

Tips / Opmerking

Het gerecht wordt extra lekker als u de kip na het koken 1 nacht laat staan en hem pas de volgende dag frituurt.