Ajam goreng koening

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam goreng koening

Ajam goreng koening

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Indische keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 stukjes verse koenjitwortel á 3 cm of 1 theelepel koenjitpoeder
  • 40 gr verse geschilde laoswortel
  • 20 gr verse geschilde gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel ketoembar gemalen
  • 1 theelepel azijn
  • 1/2 eetlepel tamarindepasta
  • 2 dl kokosmelk blik
  • 1 kg kip in stukken of 1 kg drumsticks
  • 1 liter frituurolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine.

  2. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan, voeg 2 1/2 dl water toe en breng het geheel aan de kook.

  3. Kook de kip ± 30 minuten tot alle vocht is verdampt.
  4. Neem de kip uit de pan, dep hem droog en frituur hem in de hete olie (180°C) in 5-10 minuten krokant.

  5. Voor een extra lekkere smaak kunt u de kruiden mee frituren (zeef de olie na het frituren).

  6. Serveer de kip zonder kruiden.

Tips / Opmerkingen

Het gerecht wordt extra lekker als u de kip na het koken 1 nacht laat staan en hem pas de volgende dag frituurt.