Ajam kerrie 1

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam kerrie 1

 

Ajam kerrie

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de kip, droog de buitenkant met keukenpapier en snijd de kip overlangs in 4 of meer stukken.
  • Strooi er weinig peper en heel weinig zout op.
  • Verwarm de olie en bak de kip onder geregeld keren mooi van kleur.
  • Zet het vuur laag en fruit de ui met de knoflook onder voortdurend omscheppen goudgeel.
  • Roer de sambal, de mosterd, de kemirienoten, de kerrie, de ketoembar en de djinten door elkaar en maak er met 1-1 1/2 dl lauwwarm water een papje van.
  • Schenk dat in de pan, roer tot de vloeistof kookt en laat de kip met het deksel op de pan op de laag vuur gaar sudderen.
  • Controleer na 30 minuten of het vlees gaar is en schenk dan de santen in de pan.
  • laat de vloeistof koken en daarna in de open pan enigszins inkoken en binden.proef de saus en voeg naar smaak ketjap, suiker en/of zout toe.