Ajam ketjap met ananas

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam ketjap met ananas

Ajam ketjap met ananas

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 2 kipfilets
  • 2 groene en 2 gele paprika's
  • 1 blik ananas 400 gram
  • arachideolie

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • arachideolie
  • ketjap manis
  • sambal manis
  • halve limoen
  • bruine basterdsuiker
  • maizena
  • water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
  2. Laat de ananas uitlekken.
  3. Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer (tot een puree).
  4. Knijp de halve limoen uit en vang het sap op.
  5. Verhit de arachideolie en fruit de ui en knoflook totdat deze begint te verkleuren.
  6. Schep 1 eetlepel sambal erdoor en fruit dit mee.
  7. Voeg daarna 2 eetlepels basterdsuiker, 8 eetlepels ketjap, limoensap en een beetje water toe en breng dit aan de kook.
  8. Vermeng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan het mengsel.
  9. Goed doorroeren totdat je een gladde saus hebt en de saus de gewenste dikte heeft.
  10. Is de saus te dun, voeg dan nog maizena toe. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
  11. Snijd de kip in kleine blokjes.
  12. Verhit arachideolie in een wok en bak hierin de kipfilet.
  13. Voeg de paprika toe en wok 5 minuten mee.
  14. Daarna de ananas toevoegen en goed warm laten worden.
  15. Voeg de ketjapsaus naar eigen smaak toe

Tips / Opmerkingen

serveer met bami of witte rijst.