Ajam masak kemirie

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam masak kemirie

Ajam masak kemirie

(kip uit Kediri)

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Indische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 jonge kip
  • 8 kemirienoten
  • 4 rode lomboks
  • 5 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • koenjit
  • sereh
  • kokosolie
  • sap van de djeroek nipis
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak alle kruiden fijn en maak er een smeuïg kruidenpapje van.
  2. Fruit de kruiden in de kokosolie (andere olie mag ook).
  3. Doe er de in stukken gesneden kip, de sereh, het sap van de djeroek nipis of van een limoen en wat water bij en breng alles op een klein vuur aan de kook.

  4. Kook de kip zacht en zorg dat het gerecht niet te droog is.