Ajam masak mosterd

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam masak mosterd

 

Ajam masak mosterd

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kip
  • 6 rode lomboks
  • 10 rode ui
  • knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • wat asemwater
  • azijn

Materialen:

  • wadjan

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes.
  • Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe.
  • Verhit wat olie in een wadjan of koekenpan en fruit de boemboe hierin.
  • Doe er de stukjes kip, wat asemwater, wat azijn en de mosterd bij en laat de kip in dit sausje zacht koken.
  • Dit gerecht moet helemaal droog zijn.