Ajam mie met spinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam mie met spinazie

 

Ajam mie met spinazie

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Conimex

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  2. Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  3. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  4. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  5. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.
  6. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  7. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes kip ca. 5 minuten.
  8. Voeg de bladspinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  9. Voeg vervolgens de boemboe, 2 dl water en een scheutje ketjap toe en roerbak nog 5 minuten.
  10. Schep de mie erdoor en laat het goed doorwarmen.
  11. Schep de ajam mie op 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de stukjes kip door vleesreepjes of tofu wokreepjes. Voeg met de boemboe een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.