Ajam pangang boemboe Padang

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam pangang boemboe Padang

 

Ajam pangang boemboe Padang

geroosterde kip in Padangse s

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Indische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 rode uien
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel koenjit
  • 1/2 theelepel laos
  • 12 drumsticks
  • 1/2 theelepel serehpoeder
  • 2 kruidnagels
  • 50 gr santen
  • 1 theelepel citroensap
  • zout
  • een keukenmachine

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de uien en hak ze in grove stukken.
  2. Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken.
  3. Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos en 1 1/2 eetlepel water in een keukenmachine tot een puree.

  4. Breng in een pan 2 dl water, het uimengsel, de drumsticks, het serehpoeder, de kruidnagel, de santen, het citroensap en zout aan de kook en laat de drumsticks afgedekt ± 20 minuten zachtjes sudderen; schep halverwege om.

  5. Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de drumsticks in ± 10 minuten goudbruin; keer ze regelmatig.

  6. Verwarm intussen op laag vuur de saus opnieuw, schep de saus in een schaal en leg de drumsticks erop.

  7. Serveer met nasi koening , atjar tjampoer en sperzieboontjes.