Ajam pangang met saus

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam pangang met saus

Ajam pangang met saus

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 2 borrelpoten
  • citroensap
  • ketjap manis
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels sambal manis
  • 2 eetlepels bruine basterduiker
  • arachideolie
  • Voor de saus:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 deciliter kruidenbouillon
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal manis
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 eetlepel rijstwijn of witte wijn
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng een scheut citroensap, uienpoeder, knoflookpoeder, sambal, een flinke scheut ketjap, bruine suiker en olie in een bak door elkaar.
  2. Voeg de kippenpoten toe, goed roeren en verdeel de marinade over de kip.
  3. Laat minimaal 1 uur intrekken.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  5. Verdeel de kippenpoten in een passende (niet te ruime) ovenschaal en schenk er een klein beetje van de overgebleven marinade in.
  6. Bak de kip in ongeveer 45 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de poten.
  7. Maak intussen de saus: hak de ui en knoflook fijn.
  8. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook gedurende 2 minuten.
  9. Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal, tomatenpuree, (rijst) wijn en suiker toe.
  10. Blijf roeren tot je een egaal mengsel hebt.
  11. Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen.
  12. 10. Roer de ketjap erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
  13. 11. Serveer de saus naast de ajam pangang.

Tips / Opmerkingen

Smaakt heerlijk met witte rijst en atjar.