Ajam paniki met champignons en broccoli

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam paniki met champignons en broccoli

 

Ajam paniki met champignons en broccoli

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram kip
  • 250 gram champignons
  • 600 gram broccoli
  • 400 gram roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
  • 1 pakje kokosmelk
  • Conimex Wok Olie
  • Conimex Sambal Oelek
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook. 
  • Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. 
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. 
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Snijd de kip in reepjes.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 2 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe meer, hoe heter!). 
  • Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee. 
  • Roer de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten. 
  • Voeg de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.

Tips / Opmerking

Serveertip: Zet Conimex Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip: Voeg gemengde paddestoelen toe en wok eventueel een paar klein gesneden tomaten met de paddestoelen mee.