Ajam paniki met champignons en broccoli

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam paniki met champignons en broccoli

Ajam paniki met champignons en broccoli

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 600 gram broccoli
  • 400 gram roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
  • Conimex Wok Olie
  • Conimex Sambal Oelek
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook. 

  2. Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. 

  3. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. 

  4. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

  5. Snijd de kip in reepjes.

  6. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.

  7. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.

  8. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  9. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 2 minuten.

  10. Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe meer, hoe heter!). 

  11. Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee. 

  12. Roer de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten. 

  13. Voeg de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

  14. Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Variatietip: Voeg gemengde paddestoelen toe en wok eventueel een paar klein gesneden tomaten met de paddestoelen mee.