Ajam Paniki met rode ui en paprika bieslooknoedels

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam Paniki met rode ui en paprika bieslooknoedels

 

Ajam Paniki met rode ui en paprika bieslooknoedels

Heerlijke kip recept van malse kipdrumstick gebakken in Conimex Wok Olie. Deze lekkere Ajam Paniki met paprika en ui wordt op smaak gebracht met pittige Conimex Sambal Manis.

Recept categorie Gerecht met Kip, Wokken
Keuken: Indische keuken
Totaal tijd 25 minuten
Porties 4
Calorieën 746 kcal
Auteur Conimex

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.
  2. Meng de drumsticks met de boemboe Ajam Panikien laat kort marineren.
  3. Pel en snijd ondertussen de rode uien in partjes. Snijd de paprika in stukjes.
  4. Laat een (hapjes)pan heet worden, doe er 3 eetlepels Conimex Wok Olie bij en roerbak hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg de drumsticks (met de boemboe) en 2 dl heet water toe, schud de pan even heen en weer en laat op matig hoog vuur in ca. 25-30 minuten gaar worden.
  5. Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de stukjes paprika ca. 3 minuten. Voeg de noedels en de Conimex Sambal Manis naar smaak (hoe meer, hoe heter) toe en roerbak tot het geheel goed gemengd en lekker warm geworden is. Meng op het laatst de bieslook door de noedels.
  6. Verdeel de noedels en de Ajam Paniki over 4 borden. Leg de Conimex Kroepoek Java erbij.
Voedingsfeiten
Ajam Paniki met rode ui en paprika bieslooknoedels
Hoeveelheid per portie
Calorieën 746 Calorieën van vet 363
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 40.3g 62%
Verzadigd vet 10g 50%
Trans vet 0.1g
Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
Enkelvoudig onverzadigd vet 2.1g
Cholesterol 82mg 27%
Zout 1029mg 43%
Totaal koolhydraten 72.2g 24%
Voedingsvezels 5.8g 23%
Suikers 14.9g
Eiwit 26.4g 53%
Vitamin A 1%
Vitamin C 123%
Calcium 4%
IJzer 8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.