Ajam setan

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam setan

 

Ajam setan

(duivelse kip)
Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kip (of 8 kipkarbonades)
  • zout
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 6 rode lomboks
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/4 liter kippenbouillon
  • 2 djeroek poeroet
  • 4 eetlepels ketjap manis

Hoe maak ik het klaar:

  • Wrijf de stukken kip in met zout, laat ze even liggen en dep ze daarna met keukenpapier droog.
  • Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Was de lomboks en snijd ze in ringen; verwijder een deel van de pitten.
  • Maak de ui, de knoflook en de lomboks in een vijzel of met een staafmixer fijn en meng er de laos door.
  • Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wadjan.
  • Verhit de resterende olie en fruit de uienmassa goudbruin.
  • Voeg de kippenbouillon, de djeroek poeroet bladeren en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen.
  • Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ± 40 minuten gaar stoven.
  • Schep de saus tijdens het stoven regelmatig over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd.