Ajam smoor met cashewnoten en spinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Ajam smoor met cashewnoten en spinazie

 

Ajam smoor met cashewnoten en spinazie

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 2
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 250 gram witte rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 1 bakje boemboe voor Ajam Smoor
  • arachideolie
  • 400 gram bladspinazie
  • 1 ui
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • ketjap manis
  • sambal manis

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  2. Snijd de ui in ringen, snijd de kipfilet in reepjes en wok deze met een scheut arachideolie gaar.
  3. Voeg de boemboe en hoeveelheid water toe zoals op de verpakking staat.
  4. Goed roeren en laten pruttelen.
  5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en voeg de spinazie toe.
  6. Wok de spinazie 2 minuten en voeg dan een scheut ketjap en sambal naar smaak toe.
  7. Op het laatst de cashewnoten toevoegen.
  8. Doe de rijst in een schaaltje en keer deze om op een bord.
  9. Verdeel de ajam smoor en schep de gewokte spinazie ernaast.