Akoko mmire

      Reacties uitgeschakeld voor Akoko mmire

 

Akoko mmire

Print
Categorie: Gerecht met Kip
Keuken: Ghanese keuken
porties: 6
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr kippenbouten
  • 150 gr paddestoelen
  • 1 aubergine
  • 1 ui fijngehakte
  • 1 chilipeper fijngehakte
  • 1 teentje knoflook fijngehakte
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • plantaardige olie

Bereidingswijze

  • Wrijf de kippenbouten in met zout.
  • Snijd de paddestoelen in plakjes en de aubergine in dobbelsteentjes.
  • Verhit de olie, braad de kip hierin aan, voeg de uitjes, de pepertjes en de knoflook toe en stoof de kip 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg dan de kippenbouillon, de paddestoelen, de aubergine en wat peper en zout toe.
  • Dek de pan af en laat alles ± 30 minuten zachtjes koken.