Albondigas con salsa de tomate

      Reacties uitgeschakeld voor Albondigas con salsa de tomate
Albondigas con salsa de tomate

Albondigas con salsa de tomate

Print Pin
Categorie: Hapjes, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

Voor de saus:

  • 1,5 kilo tomaten ontveld en in blokjes gesneden
  • pakje passata
  • 1,25 dl runderbouillon
  • 1,25 dl rode wijn
  • 2 el fijngehakte verse basilicum
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • zoetstof

Bereidingswijze

  • Meng gehakt, broodkruim, Parmezaanse kaas, ui, peterselie, ei, knoflook, citroen, peper en zout in een grote kom.
  • Draai kleine gehaktballetjes en rol ze door de bloem.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Breng voor de saus de blokjes tomaat, een flinke scheut passata, bouillon, wijn, basilicum, knoflook aan de kook.
  • Voeg naar smaak zoetstof toe.
  • Zet het vuur laag en voeg de balletjes toe. Laat 10-15 minuten pruttelen.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met pide.