Albondigas con salsa de tomate

      Reacties uitgeschakeld voor Albondigas con salsa de tomate

Albondigas con salsa de tomate

Recept categorie Hapjes, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

Voor de gehaktballetjes:

Voor de saus:

  • 1,5 kilo tomaten ontveld en in blokjes gesneden
  • pakje passata
  • 1,25 dl runderbouillon
  • 1,25 dl rode wijn
  • 2 el fijngehakte verse basilicum
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • zoetstof

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng gehakt, broodkruim, Parmezaanse kaas, ui, peterselie, ei, knoflook, citroen, peper en zout in een grote kom.
  2. Draai kleine gehaktballetjes en rol ze door de bloem.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballetjes goudbruin.
  4. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Breng voor de saus de blokjes tomaat, een flinke scheut passata, bouillon, wijn, basilicum, knoflook aan de kook.
  6. Voeg naar smaak zoetstof toe.
  7. Zet het vuur laag en voeg de balletjes toe. Laat 10-15 minuten pruttelen.
  8. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met pide.