Albondigas

      Geen reacties op Albondigas

 

Albondigas

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Print
Categorie: Gerecht met vlees, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 sneetjes witbrood
  • 5 el droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g Half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 250 g gezeefde tomaten

Bereidingswijze

  • Snijd het steeltje van de rode peper.
  • Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  • Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  • Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
  • Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur.
  • Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt.
  • Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie.