Amandel-appelbroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Amandel-appelbroodjes

 

Amandel-appelbroodjes

Recept printen
Recept categorie: Koek/ met fruit
Land van herkomst: Nederland
Porties: 6
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 bladerdeeg
  • 150 gr amandelspijs
  • 1 grote handappel (gesnipperd)
  • 50 gr rozijnen
  • 1 ei
  • 1 vanillesuiker
  • 1 theelepel amandellikeur
  • 1 ei
  • 4 eetlepels amandelen
  • 2 eetlepels suiker
  • kaneel

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de vanillesuiker en de likeur.
  • Vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte en leg die op de deegplakjes.
  • Vouw het deeg erover, plak de randen met water vast, druk er met een vork streepjes in en bestrijk het deeg met ei.
  • Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de broodjes;