Amandel cake voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Amandel cake voor de Kerst

 

Amandel cake voor de Kerst

Recept categorie Cake
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 20 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 175 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram blanke amandelen
  • 125 gram 6 vruchtenmix (Klijn)
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram bigarreaux
  • 2 eetlepels zilverpilletjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. De boter en de suiker lichtgeel en romig mixen.

  2. De eieren er een voor een doorkloppen.

  3. Het bakmeel zeven en in gedeelten door het beslag roeren.

  4. De amandelen en de chocolade fijnhakken en samen met de vruchtenmix toevoegen. 

  5. Steeds 2 papieren bakvormpjes in elkaar zetten (dit is steviger) en in elk vormpje 2 el beslag scheppen.

  6. De cakejes in een warme oven (175°C) In 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

  7. Voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap gladroeren en 2 minuten blijven kloppen tot de massa gaat glanzen.

  8. De cakejes laten afkoelen en met glazuur bestrijken maar zo, dat niet de hele bovenkant bedekt is.

  9. De bigarreaux fijnhakken en samen met de zilverpilletjes over het glazuur strooien.