Amandel kransjes met grein suiker voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Amandel kransjes met grein suiker voor de Kerst

Amandel kransjes met grein suiker voor de Kerst

Recept categorie Koek
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram bloem
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 75 gram basterdsuiker (wit)
  • 1 eierdooier
  • 1 mespuntje zout
  • ¼ citroen (schil)
  • 1 eiwit
  • 20 gram greinsuiker
  • 20 gram geschaafde amandelen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.

  2. Voeg boter, basterdsuiker, eierdooier, geraspte citroenschil en zout toe en kneed hiervan een deeg. 

  3. Beboter een bakplaat.

  4. Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/3 cm dikte.

  5. Steek hieruit rondjes met een uitsteekvormpje of met een glas van 6 cm middellijn en leg deze op de bakplaat.

  6. Steek met een appelboor kleine rondjes uit het midden van ieder koekje.

  7. Kneed de deegrestjes nog even door elkaar en vorm er op dezelfde manier koekjes van.

  8. Klop met een vork het eiwit in een kopje los. 

  9. Bestrijk de kransjes gelijkmatig met een kwastje met eiwit en bestrooi ze vervolgens met greinsuiker en geschaarde amandelen.

  10. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven (150 tot 175 graden of gasovenstand 2 à 3) en bak de kransjes in 15 tot 20 minuten.

  11. Neem de bakplaat uit de oven, neem de koekjes er na een paar minuten af en leg ze vervolgens op een taartrooster om verder af te koelen.