Amandelkip met sinaasappelsap

      Reacties uitgeschakeld voor Amandelkip met sinaasappelsap

 

Amandelkip met sinaasappelsap

Print
Categorie: Gerecht met Kip
porties: 8
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 0,2 dl rode wijn
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • 3 eieren
  • 2 carambola's
  • 20 gr bloem
  • 2 vleestomaten
  • versgemalen peper zout
  • 2 eetlepels groene peperkorrels
  • 200 gr amandelen fijngehakte
  • 250 gr champignons
  • 90 gr boter
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 800 gr kipfilet
  • 4 dk kalfsfond

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Klop de eieren in een diep bord los.
  • Leg de amandelen in een ander bord.
  • Peper en zout de kipfilets, wentel ze door het ei en vervolgens door de amandelen, bak ze in 50 gr boter goudbruin en leg ze op een bakplaat.
  • Maak een saus van het braadvocht en de bloem en voeg de rode wijn, het sinaasappelsap, de kalfsfond en de Grand Marnier toe, zodat een gladde saus ontstaat.
  • Laat deze 15 minuten zachtjes inkoken.
  • Laat de kipfilets op de bakplaat in de oven gaar worden.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in reepjes.
  • Verhit 40 gr boter en smoor de gehalveerde champignons in 3 minuten gaar.
  • Voeg de tomaten toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Snijd de carambola's in schijfjes en bak ze om en om in boter met wat suiker.
  • Serveer de kipfilet, de carambola en de groenten op voorverwarmde borden.
  • Maak de sinaasappelsaus af door de peperkorrels toe te voegen en serveer in een verwarmde sauskom.