Amandelkip met sinaasappelsap

      Reacties uitgeschakeld voor Amandelkip met sinaasappelsap

 

Amandelkip met sinaasappelsap

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 0,2 dl rode wijn
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • 3 eieren
  • 2 carambola's
  • 20 gr bloem
  • 2 vleestomaten
  • versgemalen peper zout
  • 2 eetlepels groene peperkorrels
  • 200 gr amandelen fijngehakte
  • 250 gr champignons
  • 90 gr boter
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 800 gr kipfilet
  • 4 dk kalfsfond

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Klop de eieren in een diep bord los.
  3. Leg de amandelen in een ander bord.
  4. Peper en zout de kipfilets, wentel ze door het ei en vervolgens door de amandelen, bak ze in 50 gr boter goudbruin en leg ze op een bakplaat.

  5. Maak een saus van het braadvocht en de bloem en voeg de rode wijn, het sinaasappelsap, de kalfsfond en de Grand Marnier toe, zodat een gladde saus ontstaat.

  6. Laat deze 15 minuten zachtjes inkoken.
  7. Laat de kipfilets op de bakplaat in de oven gaar worden.
  8. Ontvel de tomaten en snijd ze in reepjes.
  9. Verhit 40 gr boter en smoor de gehalveerde champignons in 3 minuten gaar.
  10. Voeg de tomaten toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  11. Snijd de carambola's in schijfjes en bak ze om en om in boter met wat suiker.
  12. Serveer de kipfilet, de carambola en de groenten op voorverwarmde borden.
  13. Maak de sinaasappelsaus af door de peperkorrels toe te voegen en serveer in een verwarmde sauskom.