Amandelmaantjes

      Reacties uitgeschakeld voor Amandelmaantjes

 

Amandelmaantjes

Heteluchtoven: 160°C

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Totaal tijd 8 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 1 eiwit
  • 30 gram abrikozenjam gezeefd
  • 3 druppels amandelaroma
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram geraspte amandelen

Om te bestrooien

  • 50 gram geraspte amandelen
  • een beetje poedersuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor.

  2. Klop het eiwit met de jam en het amandelaroma stijf (snijproef).

  3. Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel. 

  4. Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.

  5. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooide werkplank.

  6. De bovenkant met amandelen bestrooien en met een deegroller licht aandrukken.

  7. Steek met het vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.

  8. Schuif de plaat onder in de voorverwarmde oven. 

  9. Bestrooi de nog warme maantjes licht met poedersuiker en laat ze afkoelen.