Amandelmaantjes

      Reacties uitgeschakeld voor Amandelmaantjes

 

Amandelmaantjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Totale tijd: 8 minuten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • 30 gram abrikozenjam (gezeefd)
  • 3 druppels amandelaroma
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram amandelen (geraspt)

Om te bestrooien

  • 50 gram amandelen (geraspt)
  • een beetje poedersuiker

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 160°C
  • Klop het eiwit met de jam en het amandelaroma stijf (snijproef).
  • Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel. 
  • Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooide werkplank.
  • De bovenkant met amandelen bestrooien en met een deegroller licht aandrukken.
  • Steek met het vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Schuif de plaat onder in de voorverwarmde oven. 
  • Bestrooi de nog warme maantjes licht met poedersuiker en laat ze afkoelen.