Amandelspijs 2

      Reacties uitgeschakeld voor Amandelspijs 2

 

Amandelspijs 2

Print
Categorie: Basisrecept, Koek
Keyword: Sinterklaas
Auteur: Onbekende auteur

Bereidingswijze

  • Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim water
  • aan de kook en giet ze daarna af.
  • Schenk zoveel koud water over de amandelen dat ze onder staan en wrijf er
  • onder water de velletjes af.
  • Dep de amandelen droog en maal ze fijn, liefst in een notenmolentje (bij
  • gebruik van een foodprocessor hebben noten snel de neiging om taai en
  • bitter te worden).
  • Roer er 100 gr poedersuiker door en maal nog een keer.
  • Meng 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en
  • spatel het amandelmengsel erdoor.
  • Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng die op
  • smaak met een paar druppels citroensap.
  • Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg.
  • Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken.