Amandelsterren

      Reacties uitgeschakeld voor Amandelsterren

Amandelsterren

Boven/ onderwarmte: 200°C (voorverwarmd)

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Totaal tijd 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram tarwebloem
  • 150 gram suiker
  • 2 pakjes Vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt kaneel
  • 200 gram koude boter
  • 70 gram ontvliesde gemalen amandelen
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel melk
  • 75 gram geschaafde amandelen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zeef de bloem op uw werkblad en maak in het midden een kuiltje. 

  2.  Doe de suiker, de Vanillesuiker, het zout, de kaneel en 2 eierdooiers in het kuiltje.

  3. Bedek dit met wat bloem en kneed het tot een dikke pap.

  4. Hak de boter in kleine stukjes en voeg deze samen met de gemalen amandelen bij de bloem.

  5. Kneed dit mengsel van het midden uit tot een glad deeg.

  6. Rol het deeg bij kleine hoeveelheden tegelijk dun uit en steek met een vormpje kleine sterren uit. 

  7. Leg deze op de bakplaat.

  8. Meng de eierdooier samen met de melk en bestrijk hiermee de sterren.

  9. Bestrooi ze met de geschaafde amandelen.

  10. Bak de sterren in ongeveer 10 minuten bruin.