Amerikaanse marinade

      Reacties uitgeschakeld voor Amerikaanse marinade

 

Amerikaanse marinade

Marinade voor vlees en wild

Recept categorie Barbeque, Marinade
Keuken: Americaanse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3/4 liter rode wijn of witte wijn
  • 1/4 liter slaolie
  • Mirepoix dit alles wel in dobbelsteentjes snijden:
  • 100 gr ui
  • 50 gr wortel
  • 50 gr selderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagelen
  • 5 gr gekneusde peperkorrels
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Voeg voor wild 10 gr geplette jeneverbessen en korianderkorrels toe.
  2. Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af).
  3. Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover.

Tips / Opmerkingen

Gekookte marinade
Hetzelfde recept als boven maar pocheer de marinade ± 1 uur (laat tegen het kookpunt trekken).
Laat de marinade afkoelen voordat u haar over het vlees giet.
Laat kleine stukken vlees in ongekookte marinade 24 uur marineren.
Als u gekookte marinade gebruikt, kunt u dit proces verkorten tot 5-6 uur.
Dan zijn er ook nog korte marinades voor vis- en vleesbereidingen voor op de Grill.
Dit zijn zogenaamde 'olie marinades'; ze voorkomen het uitdrogen van vlees of vis en het verbranden van de kruiden.