Amerikaanse mosselsoep

      Geen reacties op Amerikaanse mosselsoep

 

Print

Amerikaanse mosselsoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Americaanse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el arachideolie
  • 75 gr doorregen spek
  • 2 uien
  • 500 gr aardappelen
  • 1 portie soepgroente
  • 1 liter water
  • 1 blikje mais
  • 1 laurierblad
  • zwarte peper
  • 125 gr slagroom
  • 1 kopje melk
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bosje dille

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het spek in blokjes. Bak het in een grote pan met de arachideolie
  • aan. Snijd de uien, de prei en de selderie in stukjes en de wortelen in
  • schijfjes en stoof de groente circa 10 minuten in de pan mee.
  • Voeg het laurierblad, het water en zout en peper toe. Doe het deksel op
  • de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep in de mixer of stamp ze fijn.
  • Voeg de ma‹s en de gewassen mosselen toe en kook alles circa 15 minuten
  • tot de mosselen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze even met
  • koud water af. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze terug in de
  • soep.
  • Roer de bloem, de room en de melk tot een papje. Bind de soep met dit
  • papje en laat er even de kook over komen.
  • Breng de soep met zout, peper en wijn op smaak.
  • Was de dille, hak ze fijn en roer ze door de soep.