Amerikaanse mosselsoep

      Geen reacties op Amerikaanse mosselsoep

 

Amerikaanse mosselsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Americaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el arachideolie
  • 75 gr doorregen spek
  • 2 uien
  • 500 gr aardappelen
  • 1 portie soepgroente
  • 1 liter water
  • 1 blikje mais
  • 1 laurierblad
  • zwarte peper
  • 125 gr slagroom
  • 1 kopje melk
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bosje dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het spek in blokjes. Bak het in een grote pan met de arachideolie
  2. aan. Snijd de uien, de prei en de selderie in stukjes en de wortelen in
  3. schijfjes en stoof de groente circa 10 minuten in de pan mee.
  4. Voeg het laurierblad, het water en zout en peper toe. Doe het deksel op
  5. de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep in de mixer of stamp ze fijn.
  7. Voeg de ma‹s en de gewassen mosselen toe en kook alles circa 15 minuten
  8. tot de mosselen open staan.
  9. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze even met
  10. koud water af. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze terug in de
  11. soep.
  12. Roer de bloem, de room en de melk tot een papje. Bind de soep met dit
  13. papje en laat er even de kook over komen.
  14. Breng de soep met zout, peper en wijn op smaak.
  15. Was de dille, hak ze fijn en roer ze door de soep.