Amuse met aardappel

      Reacties uitgeschakeld voor Amuse met aardappel

 

Print

Amuse met aardappel

Categorie Gerecht met groenten, Voorgerecht
porties 12
Calorieën 70kcal

Wat gaat er in:

  • 2 grote aardappelen vast kokend, doorsnede ca. 4 cm
  • 4 theelepels Indiase currypasta madras pot
  • 3 eetlepels olie
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 12 sprietjes bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Aardappels schillen en in 6 plakjes van ca. 1/2 cm snijden.
  •  Aardappelplakjes in ca. 3 minuten beetgaar koken. 
  • Plakjes uit water scheppen, laten uitlekken en drogen op keukenpapier. In kom aardappelplakjes mengen met currypasta en olie. 
  • Vervolgens koekenpan verhitten, aardappelcurryschijfjes toevoegen en op niet te hoog vuur in ca. 3 à 4 minuten gaar bakken. 
  • Schijfjes uit pan op keukenpapier scheppen en direct bestrooien met zout en peper. 
  • Schijfjes laten afkoelen en verdelen over bordjes. 
  • Kaas in plakjes snijden.
  •  Kaasplakjes op aardappelschijfjes leggen. 
  • Zalm in plakjes verdelen en op geitenkaas leggen.
  •  Amuses garneren met bieslooksprietjes.

Nutrition

Calorieën: 70kcal