Amuse met aardappel

      Reacties uitgeschakeld voor Amuse met aardappel

 

Amuse met aardappel

Recept categorie Gerecht met groenten, Voorgerecht
Porties 12
Calorieën 70 kcal

Wat gaat er in?

  • 2 grote aardappelen vast kokend, doorsnede ca. 4 cm
  • 4 theelepels Indiase currypasta madras pot
  • 3 eetlepels olie
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 12 sprietjes bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Aardappels schillen en in 6 plakjes van ca. 1/2 cm snijden.

  2.  Aardappelplakjes in ca. 3 minuten beetgaar koken. 

  3. Plakjes uit water scheppen, laten uitlekken en drogen op keukenpapier. In kom aardappelplakjes mengen met currypasta en olie. 

  4. Vervolgens koekenpan verhitten, aardappelcurryschijfjes toevoegen en op niet te hoog vuur in ca. 3 à 4 minuten gaar bakken. 

  5. Schijfjes uit pan op keukenpapier scheppen en direct bestrooien met zout en peper. 

  6. Schijfjes laten afkoelen en verdelen over bordjes. 

  7. Kaas in plakjes snijden.

  8.  Kaasplakjes op aardappelschijfjes leggen. 

  9. Zalm in plakjes verdelen en op geitenkaas leggen.

  10.  Amuses garneren met bieslooksprietjes.

Voedingsfeiten
Amuse met aardappel
Hoeveelheid per portie
Calorieën 70
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.