Ananas-gehakthapjes

      Reacties uitgeschakeld voor Ananas-gehakthapjes

 

Ananas-gehakthapjes

Recept categorie Gerecht met vlees, Hapjes, Warme hapjes
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper zonder zaadjes fijn.
  • 50 gr pinda's
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1/2 theelepel zout en peper door
  • 250 gr varkens gehakt of half-om-half gehakt.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper 1 kleine ui, 1 teen knoflook en 1 rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  2. Hak 50 gr pinda's grof.
  3. Kneed de ui, de knoflook, de peper, de pinda's, 2 eetlepels gemalen kokos, 2 eetlepels
  4. ketjap, 1 eetlepel Thaise vissaus, 1/2 theelepel zout en peper door 250 gr varkens- of
  5. half-om-half gehakt.
  6. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot en braad deze in 2-3
  7. eetlepels olie bruin en gaar.
  8. Houd de balletjes warm.
  9. Bak in een droge koekenpan 4 uitgelekte ananasschijven uit blik aan beide zijden
  10. bruin.
  11. Snijd elke schijf in kwarten en steek op ieder kwart met een cocktailprikker een
  12. gehaktballetje.