Ananas-gehakthapjes

      Reacties uitgeschakeld voor Ananas-gehakthapjes

 

Ananas-gehakthapjes

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ met vlees/ Varkensvlees/ Warme hapjes
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr gehakt (varkens of half-om-half gehakt.)
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper (zonder zaadjes fijn.)
  • 50 gr pinda’s
  • 2 eetlepels kokos (gemalen )
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1/2 theelepel peper
  • zout

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper 1 kleine ui, 1 teen knoflook en 1 rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  • Hak 50 gr pinda's grof.
  • Kneed de ui, de knoflook, de peper, de pinda's, 2 eetlepels gemalen kokos, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel Thaise vissaus, 1/2 theelepel zout en peper door 250 gr varkens- of half-om-half gehakt.
  • Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot en braad deze in 2-3 eetlepels olie bruin en gaar.
  • Houd de balletjes warm.
  • Bak in een droge koekenpan 4 uitgelekte ananasschijven uit blik aan beide zijdenbruin.
  • Snijd elke schijf in kwarten en steek op ieder kwart met een cocktailprikker een gehaktballetje.