Ananaspudding met sinaasappelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Ananaspudding met sinaasappelsaus
Ananaspudding met sinaasappelsaus

Ananaspudding met sinaasappelsaus

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Nagerecht
porties: 6
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

Voor de pudding:

  • 4 gelatineblaadjes
  • 4 schijven ananas uit blik
  • 1 dl ananassap
  • 0,25 ltr vanillevla
  • 0,25 ltr slagroom
  • 50 gr suiker of 5 gram zoetstof

Voor de saus:

  • sinaasappelsap met vruchtvlees
  • witte basterdsuiker
  • sauzenbinder wit

Bereidingswijze

  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
  • Snij de ananas in kleine stukjes.
  • Verhit 3 eetlepels ananassap, haal de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes hier in op.
  • Roer vervolgens de rest van het sap erdoor.
  • Roer het gelatinemengsel en de stukjes ananas door de vla.
  • Klop de slagroom met de suiker dik en vloeibaar en spatel de room door het vlamengsel.
  • Schenk het ananasmengsel in 6 glazen (of in een met koud water omgespoelde puddingvorm).
  • Laat de pudding minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de sinaasappelsap en voeg suiker naar smaak toe.
  • Als de saus kookt, voeg sauzenbinder toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
  • Laat de saus daarna iets afkoelen.
  • Verdeel de sinaasappelsaus over de glazen en zet ze terug in de koelkast.