Ananaspudding met sinaasappelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Ananaspudding met sinaasappelsaus

Ananaspudding met sinaasappelsaus

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 6
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

Voor de pudding:

  • 4 gelatineblaadjes
  • 4 schijven ananas uit blik
  • 1 dl ananassap
  • 0,25 ltr vanillevla
  • 0,25 ltr slagroom
  • 50 gr suiker of 5 gram zoetstof

Voor de saus:

  • sinaasappelsap met vruchtvlees
  • witte basterdsuiker
  • sauzenbinder wit

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
  2. Snij de ananas in kleine stukjes.
  3. Verhit 3 eetlepels ananassap, haal de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes hier in op.
  4. Roer vervolgens de rest van het sap erdoor.
  5. Roer het gelatinemengsel en de stukjes ananas door de vla.
  6. Klop de slagroom met de suiker dik en vloeibaar en spatel de room door het vlamengsel.
  7. Schenk het ananasmengsel in 6 glazen (of in een met koud water omgespoelde puddingvorm).
  8. Laat de pudding minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  9. Verwarm de sinaasappelsap en voeg suiker naar smaak toe.
  10. Als de saus kookt, voeg sauzenbinder toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
  11. Laat de saus daarna iets afkoelen.
  12. Verdeel de sinaasappelsaus over de glazen en zet ze terug in de koelkast.