Anatolische soep

      Reacties uitgeschakeld voor Anatolische soep
Print

Anatolische soep

Categorie Soepen
Keuken Turkse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 kop 1 nacht geweekte gort
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kop yoghurt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse munt of 1 theelepel gedroogde munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui in 5 minuten goudgeel.
  • Voeg er de bouillon aan toe en breng het geheel aan de kook.
  • Doe de gort, zout en peper erbij en laat het geheel nog 45 minuten koken of tot de gort gaar is.
  • Giet een paar eetlepels hete bouillon bij de yoghurt, klop dit goed door elkaar en doe het mengsel weer in de soep.
  • Verhit de soep weer, maar laat hem niet meer koken.
  • Strooi er peterselie en munt over en dien op.